Les meves Bicicletes " AHIR - AVUI - DEMÀ ".

Les Bicicletes que he tingut en el decurs de la meva vida.


1ª Bicicleta que va passar per les meves mans. Una BH "Talla petita" tot i que aquí es veu gran. Tunejada, doncs li vaig treure els parafangs, el llum, el protector de cadena, vaja que era "una Tot Terreny". Feia més metres amb una roda aixecada que amb les dues. Quins temps. Això si... havia passat de mà en mà. (no la vaig estrenar). Imatge abans de modificar-la.


Aquí SÍ. "LA MAKINA". Aquesta, va ser un regal dels reis quan jo tenia entre 7 i 10 anys. Quina passada de bicicleta. Era lo més !!!
La meva RABASSA DERBI tipus "Panther". Quins Records !! .


Ara bé una BH tipus "Mountain-Bike". Aquesta va estar la meva 1ª adquisició  "comprada per mi". Era de lo millor en aquell moment ( no localitzo cap fotografia meva, tot i així en posaré una d'igual ).


A mi m'agradava la bicicleta de carretera, i doncs, em vaig tirar de cap, comprant una bicicleta. M'agradava fer kms. Quants kms vaig arribar a fer per la CARRETERA DE LA VERGONYA (Ctra. d'Olot - Girona que passava per Les Planes d'Hostoles)!! .Ja era més gran. Em vaig casar. Vaig anar a viure al poble de Castellfollit de la Roca i em vaig dedicar a cuidar-me. Allà hi havia una colla que actualment encara hi son "ELS ASPRES", i feien molta btt, ctra etc... Alla vaig conèixer companys i ja era moment d'anar per zones de muntanya i em vaig comprar cosa seria. La 1ª BTT marca Cannondale 900 FSL (molts de diners em va costar en aquell moment, però la utilitzava!). Corriol amunt - corriol avall. Quin disfrutar ...Ja a Castellfollit, els mateixos companys de la colla tenien una de ctra, i a mí m'agradava, doncs vaig comprar-me una de 2ª mà "La PINARELLO". On vaig utilitzar-la molt, i fins i tot i vaig arribar a competir. Avui en dia, i tal i com es diu... (la vida dona moltes voltes). La vaig vendre, va passar un parell d'anys i en data d'avui, la té un parent, i em fà molta il·lusió.Els temps canviaven i les bicicletes encara més. Tot anava molt ràpid. En poc temps va sortir la BTT de doble suspensió. Era lo més de lo més. Doncs apa ! Quan vaig poder, bici al canto !. Ja tenia la meva "doble". Una SPECIALITZED model STRUMPJUNPER. Allò era un no parar. Quantes sortides, km i corriols. Al final, com molt bé diuen, a base de patacades, un n'aprèn. I es CERT. En vaig aprendre, tot i que a dia d'avui encara a vegades ets per terra.


Carai amb les bicicletes. Anys 2016-2017, a un sr no se li acudeix res més, que inventar una btt amb les rodes més grans i que a "priori" van millor. Doncs SI. Cert!. Ja i som pel troç un altre cop. L'afició no té límits. Passat un temps, ja tenia una 29" de carbono. La meva "FELT" . Una makina de poquíssim pes, i que actualment l'utilitza el meu fill. ( per no malvendre-la millor si la utilitza algu de casa ).


Aqui la última bicicleta tipus "Carretera" que he tingut fins fa poc ( finals del 2020 ). La  MASSI, una makina de fer kms. Uns bicicleta que em va fer passar diades i suades per recordar. Era una bona bicicleta i per disfrutar. Ara toca canvi a tipus "GRAVEL".


"La meva afició per les btt, em feia pensar, que la FELT, era, i seria, la meva última bicicleta, però tenia l'esperança, que quan em fes gran i/o "em JUBILI", poder comprar-me una de les noves que han sortit fa poc. 
Una "ELÈCTRICA"una E-BIKE
Que carai i perquè no?.  Doncs bé, mal aventurat, el dia que vaig provar-ne una...No mo podia arribar a creure. S'ha de pedalar igual però...."QUINA MERAVELLA".
Jo en vull una. No sé quan, ni com, ni on, però en vull una. Abans de posar fi a l'afició de la bicicleta em faria molta il·lusió poder tenir-na una. 
Doncs bé, No m'ha tocat la loteria, però quan un té 48/49 anys si que et fa replantejar el disfrutar fent esport, (ara que no saps que et pot passar demà). Doncs el demà ja ha estat l'avui. Parlant amb una amiga, companya de fatigues amb bicicleta, i ella que té una botiga, em va oferir una E-BIKE, que tenia de "TEST" emparaulada, però per una cosa o un altre, no es va vendre. Doncs, apa, apretar una mica el cinturó i "JA ES MEVA". 
Ara SÍ. Vaig a on vull, amb qui vull, i les hores que vull. Això de la E-BIKE si que és una sort per la gent que va posant més anys. Tard o d'hora un l'acaba comprant. Es genial. Ara només toca disfrutar de les rutes i dels amics. 


Aqui la meva última adquisició. Els temps canvien... 
I del tipus "carretera" han passat i tret al mercat, un nou tipus de bicicleta que es mes practicable, mes còmoda i que es una tot terreny, al qual ers pot anar per tot arreu, això si, pero sempre amb el xassís de tipus carretera "més modernitzada".
Una Makina "SPECIALITZED" model ( Diverge ) "gravel" .
On i estic fent rutes molt variades.
Tant es pot fer carretera, com rutes per pistes de terra i camins.
(nomes cal posar i treure més aire de les rodes), ja que porta un tipus de pneumàtic mes ample i que pot anar per tot arreu.

Jo a part, tinc un parell de rodes per fer carretera i un altre joc de rodes per fer pistes/camins "terra". Només s'ha de canviar les rodes que es un monent i NARI !!!! 

Animo a tothom que faci aquest esport de la bicicleta. Sigui quina sigui la seva bicicleta, material i les seves limitacions... Es saludable poder gaudir fent un esport i a més a l'aire lliure.

SALUT I KMS !!!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada