Consell - Per una conducció segura amb Autocaravana.

Degut al pes i a les característiques d'una Caravana i/o Autocaravana, es necessari tenir en compte algunes recomanacions de conducció.
Com en tot vehicle, abans d'iniciar un viatge s'ha de revisar l'estat i pressió dels pneumàtics i la dels líquids
- Sempre s'aconsella portar un seguro de viatge per unes vacances mes segures.
- Es millor utilitzar miralls retrovisors que sobresurtin un màxim de 20 centímetres respecte a l'amplada del vehicle; quan més separats estiguin, millor visibilitat es tindrà.
- Es important revisar l'enganxe i els agafadors d'emergència.
La conducció ha de ser suau, sense accelerades ni frenades brusques, per evitar que el conjunt vehicle i remolc es desestabilitzi. 
- Condueix a una velocitat estable amb la que et sentis còmode, però no massa lenta perquè es generan riscos innecessaris amb la resta de vehicles. 
- Si et sorprèn el vent fort durant el viatge, el mes prudent serà reduir la velocitat e inclús aturar el vehicle fins que el temps millori. D'igual manera s'ha d'actuar en cas de climatología adversa.
- Els adelantaments son situacions de risc, major encara al viatjar amb caravana/Autocaravana. Eviteu-los i, en cas de ser necessari, mai adelantis a més d'un vehicle a la vegada.
i si no s'està habituat a conduir caravana o vehicles grans, es aconsellable practicar algunes maniobres, per exemple, d'aparcament, marxa enrere, gir tancat, etc...
- I no descuidar-se portar a sobre, la documentació del vehicle i de la caravana, un telèfon mòbil i el telèfon del seguro i del servei d'assistència en carretera. Ja només s'ha de planificar la teva ruta, posar-te al volant i disfrutar d'unes vacances en caravana i/o autocaravana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada