Consell - Com mantenir la Temperatura a la Autocaravana

Aconseguir la temperatura ideal dins d'una Autocaravana, es més senzill del que un pensa. Es tracta de posar en pràctica alguns trucs, que els més veterans en el món del Caravaning han anat descobrint i anotant.
Aquests son els més efectius i tots tenen uns dosis de sentit comú.

1. Ventilar

Una pràctica comú entre qui porten molts anys rere el volant de la seva Autocaravana, es obrir les finestres a l'arrencar i posar el climatitzador. Després quan la temperatura ja està al teu gust, pujar les finestres i posar l'aire acondicionat a 24 graus. Veuràs com canvia el viatge, sobre tot si renoves de tant en quan, l'aire interior amb les finestres.

2. Res de llum per les Finestres 

Es calcula que fins el 30% de les variacions tèrmiques es deuen per les finestres. Per tant, utilitzar Persianes o estores es una tècnica fonamental per baixar fins a 10 graus la temperatura de l'interior. Significa això que no podrem observar el paisatge mentre estiguem de ruta ? Per suposat que no. Es tracta únicament de baixar las persianes al màxim, quan arriba la nit, per estar  un pèl més frescos quan arriba l'hora d' anar a dormir.

3. Ventilador casolà


Quan s'hagi aparcat i es vulgui passar una estona descansant, prova aquest truc: posar un recipient amb gel davant d'un ventilador, de manera que l'aire circuli sobre el gel i es produeixi un corrent d'aire fresc. Es mantindrà l'ambient a una bona temperatura almenys durant una estona. "Diuen que es l'aire acondicionat dels pobres, però funciona.

4. Escollir bé a on aparcar

Tant les ombres com la gespa, ens donaran un cop de mà a l'hora de no passar calor. En cas de no trobar ni una cosa ni l'altre, una opció es llençar algo d'aigua als voltants de l'autocaravana, quan hagi baixat el sol, per a que el terreny no desprengui tanta calor. Entendre el moviment del sol ens ajuda a preveure on estan les ombres.

5. Els Llençols son més importants del que es creu
Encara que no li donem gaire importància, un bon canvi de llençols en el moment just pot suposar la diferència entre dormir molt bé o no. Si les poses de cotó deixaràs que la pell respiri i et sentiràs més fresc. 
Si això no es suficient, instal·lació d'un bon sistema d'aire acondicionat soluciona molts problemes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada